Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
03
проблеми и решения

Акне и акнеична кожа

Информация за проблема

Обикновено първата асоциация, която се появява в ума, когато чуем “акне” е “пубертет”. Почти всеки от нас е изпитал лично това усложнение в юношеската си възраст. Но това в никакъв случай не е проблем единствено на младата кожа. Досадните пъпки и комедони могат да се появят в резултат на хормонални промени, неправилна грижа за кожата, замърсяване или свръхпроизводство на себум.

Решения

Терапия за интензивно почистване

Терапия Интензивно почистване е специално разработена с грижа за замърсената или мазна кожа с комедони и черни точки. Кожата се почиства в дълбочина и подхранва с помощта на две маски и интензивен серум-концентрат.

Безиглена мезотерапия за акне

Безиглената мезотерапия е безболезнена алтернатива на класическата мезотерапия, която е също толкова ефективна, а същевременно избягва страничните ефекти от употребата на игли. Тя е ефективен инструмент в борбата с акнето. Тази мезотерапия хидратира, намалява трансфера на меланин, контролирайки възможността за следвъзпалителна хиперпигментация. Кожата става по-чиста,  а себумната активност се регулира.

Пилинг Light peel

Това е лек пилинг pH ≈3, който коригира фините линии и мътния тен на лицето. Той е деликатен и изключително подходящ за чувствителна кожа. Съдържа 20% пилинг комплекс от глюконолактон и бадемова киселина. Резултатът е блестяща кожа с видимо заличени фини линии.

Често задавани въпроси

Какво причинява акне?

Основните причини за появата на акне са физиологични: натрупване на мъртви клетки в порите, увеличено производство на себум, възпаление. Промяната в хормоналния баланс също играе ключова роля. Именно това е причината проблемът да се появява при почти всички тийнейджъри. Някои хора имат генетично предразположение към появата на акне и в тези случаи проблемът би могъл да продължи и в зряла възраст.
Начинът на живот и диетата също оказват важно влияние върху появата и сериозността на състоянието. Ежедневният стрес може да предизвика или влоши възпалението. Грижата за кожата: подбора на продукти и ежедневната рутина също оказват ключово влияние. Неподходящият подбор на продукти може да повиши производството на себум, или да предразположи порите към запушване.

Как да се предпазим от акне?

Пътят към безупречната кожа е многостранен и започва със здравословния начин на живот. Това включва балансираното и разнообразно хранене, намаляване на стреса и достатъчно сън. Правилната грижа за кожата е вторият ключов фактор за нейното здраве. Това означава ежедневно да използвате качествена козметика, съобразена с индивидуалните особености на вашата кожа, за да я почистите и подхраните. Последно, но не и по важност, е редовно да посещавате специалист, който да оцени състоянието и нуждите на кожата ви и да препоръча и извърши интензивните процедури, които не са подходящи за домашни условия.
Важно е да се знае, че дори при най-добрата грижа, не винаги е възможно напълно да избегнем акнето. Ето защо - след като се погрижим за своето цялостно здраве и комфорт - можем да приемем факта, че именно малките несъвършенства ни правят уникални!

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация