Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
02
козметични процедури

Поставяне на Ботокс

Ботоксът е едно от най-популярните средства за борба с признаците на стареене. Той се използва и за лечение на повече от 20 различни заболявания.

Какво представлява?

Ботулиновият токсин е невротоксин, синтезиран от бактерията Clostridium Botulinum, която се среща естествено в природата. Повече от две десетилетия този невротоксин се използва в медицината за лечение на много различни заболявания, включително прекомерно изпотяване, мигрена, мускулни крампи, кривогледство и двойно виждане.

Използването на ботокс за естетични корекции също има дългогодишна история. Тъй като някои от бръчките (например “гневните бръчки” между веждите, наречени глабела) се образуват вследствие на мимическата дейност, те могат да бъдат загладени чрез релаксиране на съответните мускулни влакънца. Именно така действат инжекциите с ботулинов токсин. Те целят да отпуснат определен мускул или група от мускули, като по този начин предотвратяват образуването на бръчки в третираната област или прекратяват задълбочаването им, когато вече са се образували.

Често ни задават въпроса: ботокс или филъри да предпочета като по-надежден метод против стареене? Тази дилема на практика не съществува, тъй като двете процедури се използват с различни цели. Освен това те могат напълно безопасно да бъдат съчетани. Всъщност именно чрез комбинирането им можете да постигнете истински “Уау” ефект.

Действие

Релаксацията на мускулите след процедура с ботокс е временна, но изключително ефективна и бърза. Кожата е изгладена, което ѝ придава младежко излъчване. Третирането на бръчки с ботокс има доказан и видим резултат и това е причината милиони хора по света да го избират като едно от основните средства за борба с остаряването. Ботоксът влияе положително и на потната секреция, като я намалява в участъка, където е приложен.

Възстановяване

Ето какво трябва да се избягва след поставянето на ботокс, за да бъде процедурата максимално ефективна:

• не трябва да се масажират или натискат инжектираните места
• през първите 4 часа е важно да се избягва легналото и наведено положение, за да не премине ботоксът към друга мускулна група
• до 24 часа след процедурата да се избягва спортът
• до 72 часа след процедурата да се избягват козметични продукти със съдържание на спирт и козметични процедури като пилинги и масажи. Нежелателно е консумирането на алкохол.

Ефект

При прилагането на тази процедура веществото се инжектира в повърхностния слой на кожата и ботоксът започва да действа почти веднага. Ефектът се разгръща до 14 дни след процедурата. Ако е необходимо, в периода между 14 и 21 ден може да се коригират резултатите.

Устойчивост и поддържане на резултата

След инжектиране на ботокс ще имате кожа с младежки вид от 3 до 6 месеца. Дълготрайността на резултатите зависи от множество фактори: дълбочината на бръчките, инжектираното количество и силата на мимиката. Друг важен фактор е начинът на живот – например при активни спортисти ефектът на ботокса е с намалена трайност, поради засиления им метаболизъм.

Когато процедурата се прилага за пръв път, действието ѝ продължава най-често около 3–4 месеца. При следващите апликации трайността обикновено е по-голяма (между 4 и 6 месеца), а при някои хора достига до 8–9 месеца.

Процедурата по поставяне на ботокс може да се повтаря през периоди, не по-малки от 3 месеца. Това се налага заради вероятността при по-честа употреба организмът да започне да образува антитела срещу токсина.

Какви проблеми решава?

Мимически бръчки

Правилно поставеният ботокс заглажда мимическите бръчки и предотвратява задълбочаването им, без да блокира изразителността на лицето.

Прекомерно изпотяване

Ботулиновият токсин е водещо средство за регулиране на прекомерното изпотяване.

Какво използваме?

FILLMED

Известен факт е, че читателя обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му. Свойството на Lorem Ipsum е, че до голяма степен има нормално разпределение на буквите и се чете по-лесно, за разлика от нормален текст на английски език като "Това е съдържание, това е съдържание".

FILLMED

Известен факт е, че читателя обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му. Свойството на Lorem Ipsum е, че до голяма степен има нормално разпределение на буквите и се чете по-лесно, за разлика от нормален текст на английски език като "Това е съдържание, това е съдържание".

Ценоразпис

Цената на поставяне на ботокс зависи от броя единици, които се използват, или броя на зоните, които се третират. Тук ще откриете актуалния ценоразпис на ELLINI Aesthetics.

Противопоказания

Инжектирането на ботокс не може да бъде приложено при:

• възпаление на кожата в областта на инжектиране
• наличие на операции, променили структурата на мускула, в който ще се инжектира
• глаукома
• хемофилия (затруднено кръвосъсирване)
• грипни състояния и прием на антибиотици
• диабет
• пациенти с невромускулни и автоимунни заболявания, като множествена склероза
• хора, приемащи следните групи лекарства: аминогликозидни антибиотици, калциеви блокери, хинин, пенициламин
• бременни и кърмещи жени

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация