Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!

Информация за проблема

2020 година доведе до множество промени във всички аспекти на живота ни. Една от тях е необходимостта да носим защитни маски винаги, когато посещаваме закрито обществено място. А с тях все по-често се появяват кожни проблеми в областите на лицето, покрити от защитната маска. Набиращото популярност понятие “маскне” е широк термин, обхващащ няколко различни кожни състояния, които се причиняват от продължителното носене на маска или шалове около устата и носа. Те могат да включват акне, розацея, атопичен дерматит и фоликулит.

Решения

Пилинг Light peel

Това е лек пилинг pH ≈3, който коригира фините линии и мътния тен на лицето. Той е деликатен и изключително подходящ за чувствителна кожа. Съдържа 20% пилинг комплекс от глюконолактон и бадемова киселина. Резултатът е блестяща кожа с видимо заличени фини линии.

Терапия за регулиране с черна маска

Регулиращата терапия е перфектната грижа за комбинирана или мазна кожа, податлива на акне и възпаления. Тя използва многостъпково почистване с различни продукти в комбинация с ръчна екстракция, за да почисти в дълбочина порите от замърсявания и да регулира секрецията на себум.

Често задавани въпроси

Защо носенето на маска причинява раздразнение на кожата?

Маскнето най-често се причинява от задържането на влага - перфектната среда за размножаването на микроорганизми и запушването на пори. Друга причина е честото триене на плата и кожата, което се получава когато се движим или говорим. Материалите, от които са направени маските и препаратите, с които ги перем и дезинфекцираме също биха могли да причинят раздразнение или алергични реакции.

Как изглежда “маскнето”?

Маскнето най-често представлява акне с папули, пустули и микрокомедони в областта на бузите и брадичката. Но състоянието може да включва зачервявания, екзема придружена с парене или сърбеж.

Какво помага в борбата с “маскнето”?

Най-важното е да давате възможност на кожата да диша всеки път, когато обстоятелствата го позволяват. Ако все пак се налага да носите маска или респиратор по цял ден, е изключително важно да поддържате безупречна хигиена: мийте ръцете и зъбите си редовно, сменяйте еднократните маски на всеки 4 часа и перете и дезинфекцирайте многократните маски минимум веднъж дневно.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация