Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
03
проблеми и решения

Загуба на еластичност и отпусната кожа

Информация за проблема

Около 40-годишна възраст при повечето хора започват да се появяват видимите признаци на стареене. Губи се на обемът на лицето, отпуска се контура, появяват се все по-дълбоки бръчки. Това се дължи на първо място на вътрешни фактори: хормонални промени, намаляване на клетките, които придават обем, загуба на колаген и еластин. Важна роля обаче играят също факторите на околната среда – употребата на алкохол, сухия въздух, вредните UV лъчи, изсушаващи сапуни и прахове и др.

Решения

Терапия с мощен лифтинг ефект FILLMED

Тази терапия е създадена с грижа за зрялата кожа. Нейната основна функция е моделиране на лицевия овал. Терапията прави кожата по-плътна и стегната. Бръчките са видимо намалени, а лицето придобива блясък.

Терапия Супер красота dr.med.Christine Schrammek

Тази терапия е подходяща за зряла и взискателна кожа, която е загубила своята еластичност и има нужда от регенерация. Тя използва синергичното действие на две маски и има силен лифтинг ефект.

Терапия Контрол на времето dr.med.Christine Schrammek

Тази терапия е подходяща за зряла и взискателна кожа, която е загубила своята еластичност и има нужда от регенерация. Основна активна съставка в продуктите за тази терапия е патентованата технология Matrixyl® 3000: пептиди, които подпомагат регенерацията на тъканите.

Бустер

Скин бустерът е медицински продукт за подмладяване, хидратация и стягане на кожата. С помощта на частично стабилизирана хиалуронова киселина, той ефективно възстановява сухата, уморена, загубила свежестта си кожа.

Радиочестотен лифтинг на лице

Радиочестотният лифтинг е безболезнен и ефективен метод за подмладяване и стягане на кожата чрез радио вълни.

Често задавани въпроси

Защо увисва кожата на лицето?

Причините са много. Една от тях е нарушеният хормонален баланс. Естрогенът стимулира клетките-фибробласти да произвеждат еластин и колаген (веществата, отговорни за еластичността на кожата и нейната хидратация). Когато равнището на този хормон е ниско, кожата увисва и се появяват бръчки.

Наричат захарта „бялата отрова“. Прекомерната консумация на рафинирана захар действително носи множество вреди на тялото. Една от тях е задействането на процесите на стареене, поради което намалява еластичността на кожата. Как точно става това все още не е известно, но ако искате да запазите здравето и младостта на кожата си по-дълго време – по-добре ограничете сладкото.

Излагането на слънце или употребата на солариуми също е основен фактор, допринасящ за преждевременното стареене на кожата, тъй като UVA лъчите проникват до най-дълбоките слоеве на кожата и разрушават колагена.

Рязката загуба на тегло е друга често срещана причина за увисването на кожата – както на лицето, така и на тялото. Свиването на кожата изисква време. Ето защо ако се стремите да отслабнете, е препоръчително да го направите постепенно.

Системното недоспиване и стресът на ежедневието също предизвикват преждевременна проява на признаците на стареене. Ако ежедневието ви е изключително натоварено и изпълнено с ядове, се повишават нивата на хормона кортизол в тялото ви, което влияе директно върху състоянието на кожата и косата.

Как да предотвратим загубата на еластичност?

Отпускането на кожата няма как да бъде напълно преодоляно завинаги. Но то може до голяма степен да бъде забавено, ако се грижите добре за своето тяло и кожа. Това включва правилен хранителен режим, качествена почивка и здрав нощен сън, минимизиране на ежедневния стрес доколкото е възможно. Разбира се, необходима е и редовна качествена грижа за кожата: ежедневна употреба на подходяща козметика, регулярно дълбоко почистване и пилинг, последователност в прилагането на терапии за забавяне на стареенето, които стимулират регенерацията на кожата.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация