Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
03
проблеми и решения

Пигментни петна

Информация за проблема

Макар често да свързваме хиперпигментацията с напредването на възрастта, истината е, че това е козметичен проблем, който засяга жени от всяка възраст. Освен признак на напредващата възраст, тъмните петна могат да се появят под въздействие на различни външни и вътрешни фактори: прекомерно излагане на слънце, хормонални изменения поради бременност, стрес. Съвременната дерматология предлага все по-ефективни методи за премахване и регулиране на нежеланите тъмни петна, изравняване и освежаване на тена.

Решения

Терапия за регулиране на пигментацията FILLMED

FILLMED LABORATORIES създадоха една нова концепция в борбата срещу пигментациите, включваща фотоподмладяване и пилинг: две медицински процедури в едно, без агресивно излющване и зачервяване. Комбинацията от LED светлини и Bright peel имат за цел да стимулират производството на колаген и еластин, като едновременно с това потискат процеса меланогенеза - причината за поява на пигментни петна.

Пилинг Bright peel FILLMED

Това е пилинг, създаден за борбата с пигментните петна и неравния тен. Съдържа 50% пилинг комплекс от глюконолактон, фитикова, лимонена и гликолова киселина. Резултатът е блестящ, равномерен тен с намалена пигментация.

Често задавани въпроси

Има ли различни видове хиперпигментация и кои са те?

Хиперпигментацията се получава при недостатъчно или свърхпроизводство на пигмента меланин. Видовете хиперпигментация се различават в зависимост от тяхната първопричина:

Мелазмата е нарушение в следстиве хормонални промени в тялото. Най-често тя се появява при бременност, по-рядко като страничен ефект при приема на хормонални контрацептиви.

“Слънчеви” или “старчески” петна. Това състояние се появява при хора над 40-годишна възраст, поради продължителното негативно въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата. Поради това петната се наблюдават само върху откритите части на тялото.

Постинфламаторната хиперпигментация се появява в следствие на възпаления на кожата - например при акне, екзема или нараняване на кожата.

Как се премахват хиперпигментациите?

Има множество процедури, които влияят благоприятно върху хиперпигментациите - например диамантено микродермабразио и химичен пилинг. Общият принцип между тях е, че отстраняват повърхностния слой на кожата и стимулират нейните естествени механизми на регенерация. Най-ефективни разбира се, са терапиите специално разработени да се преборят с това кожно несъвършенство, тъй като съдържат подходящи комбинации от активни съставки, които бързо и ефективно да изравнят тена.

Как мога да предотвратя хиперпигментацията на кожата?

“Най-доброто лечение е превенцията.” - гласи една популярна поговорка. За да предотвратите появата на слънчеви петна, е добре да използвате ежедневно крем с висок слънцезащитен фактор. Козметичните продукти, съдържащи витамин С, плодови киселини, гликолова или азелаинова киселина имат изсветляващи свойства и са подходящи за кожа склонна към повишеното производство на меланин.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация