Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
03
проблеми и решения

Бръчки / фини линии

Хормонални и възрастови промени, свръхпроизводство на себум, неправилно почистване и грижа за кожата - всички тези фактори могат да ускорят появата на бръчки и фини линии.

Бръчки и финни линии

Какво представлява?

При стареене на кожата процесите ѝ се забавят и структурата ѝ отслабва, а веществата които я поддържат гладка, започват да намаляват. Тя започва да губи способността си да задържа вода и да се възстановява. Фините линии и бръчки са първите видими резултати от този процес. Най-често те започват да се появяват около 30-годишна възраст. Макар стареенето да е естествен процес, появата на фини линии и бръчки е силно повлияна също от факторите на средата и начина Ви на живот: употребата на кафе, алкохол и цигари, сухия въздух, вредните UV лъчи, изсушаващите сапуни, прахове и др.

Решения

Терапия Активно бъдеще dr. med. Christine Schrammek

Тази терапия е създадена специално за взискателната кожа, която се нуждае от възстановяване. Тя се грижи за премахването на първите линии и бръчки, чрез борба с ежедневния стрес и свободните радикали.

Терапия перфектна възраст dr. med. Christine Schrammek

Тази процедура е специално създадена за зряла кожа, нуждаеща се от регенерация. Тя изглажда фините линии, стяга и озарява кожата, като ѝ помага да възвърне своето младежко излъчване.

Интензивна терапия срещу бръчки FILLMED

Тази терапия е подходяща за суха кожа с липса на еластичност и блясък, грапаво усещане и множество фини линии поради дехидратация. Уникалното съчетание от активни съставки възстановява хидро-липидния баланс и подхранва епидермиса. Кожата се хидратира в дълбочина,  фините линии се изглаждат, а по-дълбоките бръчки стават по-незабележими.

Терапия срещу бръчки за чувствителна кожа FILLMED

Терапия, предназначена за нуждите на чувствителната кожа. Бързо успокоява кожата, зачервяванията и премахва дискомфорта, като заедно с това постига дълбока хидратация.

Филър

Поставянето на хиалуронов филър възстановява нормалния хидробаланс на кожата и същевременно я стимулира да произвежда собствен колаген. Така релефът на кожата се изглажда, загубеният обем се възстановява, лицето се скулптира, увеличават се и се контурират устните.

Мезотерапия

Мезотерапията е процедура, която стимулира естествените процеси на регенерация на кожата. Тя може да помогне за заличаването на белези, бръчки, нежелана пигментация и ще възвърне свежестта и блясъка на лицето Ви.

Бустер

Скин бустерът е медицински продукт за подмладяване, хидратация и стягане на кожата. С помощта на частично стабилизирана хиалуронова киселина, той ефективно възстановява сухата, уморена, загубила свежестта си кожа.

Често задавани въпроси за бръчките и фините линии

Защо се появяват бръчките?

Бръчките са признак на стареенето. Те се появяват, когато кожата започне да произвежда по-малко хиалуронова киселина и еластин. Това води до загуба на еластичността и дехидратация. Макар това да е естествен процес, който се появява с времето, той може да бъде ускорен от редица фактори, например стрес, пушене, консумация на нездравословни храни (особено сладко), прекомерно излагане на UV лъчи (както на плажа, така и в соларумите) и други.

Как да предотвратим появата на бръчки?

“От природата зависи как изглежда твоето лице на 20. От теб зависи как ще изглежда лицето ти на 50.” - Коко Шанел

Отговорът е един: грижа, грижа, грижа! И то не само за кожата, а за цялостното Ви благосъстояние. Разбира се, че е много важно да имате добра ежедневна рутина с правилните за Вашия тип кожа козметични продукти, да прилагате редовно терапии за дълбока хидратация и регенерация и да се възползвате максимално от достиженията на козметиката и естетичната медицина. Но също толкова важно е да намалите стреса в ежедневието си, да преодолеете някои вредни навици, да отделите достатъчно време за почивка и да се храните здравословно.

Каква е разликата между фини линии и бръчки?

Фините линии са по-плитки и незабележими. Те са “предвестниците” на бръчките и могат да бъдат заличени по-лесно и ефективно. Чрез фините линии Вашата кожа сигнализира, че има нужда от специална грижа.

Бръчките са по-дълбоки кожни гънки. Те се появяват в следствие на силни мимики, намалено съдържание на вода в кожата, а също така и намалената ѝ способност да синтезира хиалуронова киселина, колаген и еластин.

Какви видове бръчки има и как да се справя с тях?

Най-често бръчките се класифицират като мимически (динамични) или статични. Мимическите се появяват в следствие на мимиките, чрез които изразяваме емоциите си всеки ден. Такива са например „гневните“ бръчки на челото. Най-популярната терапия за тях е употребата на мускулен релаксант (ботокс), който отпуска мускулите и заглажда бръчките.

Статичните бръчки не зависят от мимиката. Те са резултат от намаляването на еластичността на кожата и нейната дехидратация. Най-ефективните методи за борба с тях са употребата на филъри, различни анти-ейдж терапии, а също така безкомпромисна ежедневна грижа с качествена козметика, подходяща за вашия тип кожа.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация