Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
03
проблеми и решения

Нежелано окосмяване

Информация за проблема

Окосмяването е напълно естествена част от нашето тяло. Космите могат да бъдат по-светли или тъмни, плътни или фини, по-гъсти или по-редки. И точно както цвета на очите или дължината на пръстите ни, те са част от нашата индивидуалност. Но още от времето на Древен Египет модите, личните предпочитания и естетични стандарти, и дори практически съображения карат повечето от нас да мечтаем за напълно гладка кожа. Жените най-често искат да намалят космите по лицето, мишниците, триъгълника, краката. Все по-често и мъжете предпочитат гладката кожа, като при тях най-често се третират гърдите и гърба.

Решения

Лазерна епилация

Лазерната епилация е ефективен и дълготраен метод за премахване на нежеланото окосмяване с минимален дискомфорт.

Често задавани въпроси

Кой е най-добрият метод за обезкосмяване?

Отговорът е различен за всеки. Най-добрият метод за обезкосмяване зависи от няколко важни въпроса:

• Колко болка сте готови да изтърпите?
• Какъв бюджет имате за справянето с проблема?
• Колко време бихте посветили на решението на проблема?
• Колко бързи резултати очаквате?

Бръсненето дава мигновени резултати, но е изключително нетрайно решение на проблема. Все пак, ако сте готови да отделите 10-15 минути ежедневно, може това да е правилното решение за вас.

Ако предпочитате по-скоро традиционните методи, не се плашите от болка, и сте готови да отделите 1-2 часа от деня си веднъж на няколко седмици, то кола маската може да е правилното решение за вас.

Приятен бонус е, че ако сте последователни, с времето космите ще намалеят. Лошата новина е, че това отнема години редовни процедури.

Ако пък сте от хората, които предпочитат трайните решения, то лазерната епилация е най-добрият вариант за вас. Методът е безболезнен и изключително ефикасен. И макар на пръв поглед да изглежда като скъпо решение, поради своята дълготрайност то многократно се изплаща във времето.

Вярно ли е, че космите стават повече и по-груби от бръсненето?

Това е една от най-разпространените заблуди във връзка с обезкосмяването. Всъщност, броят и вида косми, които имаме е заложен в генетичния ни код. Но когато обръснем космите, премахваме по-финия връх, а косъмът продължава да расте. Това създава визуалната илюзия, че той е по-плътен и груб. Вероятно именно оттам води началото си този мит. Факт е обаче, че този метод не намалява броя косми, което създава необходимостта от ежедневно бръснене.

Лазерната епилация гарантира ли обезкосмяване завинаги?

Когато употребяваме “лазерна епилация” и “завинаги” в едно и също изречение, е редно да имаме предвид факта, че съвременните методи за лазерна епилация се прилагат от 1997 г., а апаратите с тройна дължина на вълната съществуват едва от няколко години. Kлинични проучвания показват, че лазер с тройна дължина на вълната може да окосмяването може да се премахне до 95%. Проучвания от последната година (Cemile Tugba Altunel & Selda Pelin Kartal (2020) демонстрират, че лазерната епилация е метод, чрез който след последната процедура дългосрочно отпада необходимостта от епилация, тъй малкият процент оставащи косми са толкова фини и незабележими, че отпада необходимостта от тяхното премахване.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация