Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
02
козметични процедури

Плазмолифтинг

Плазмотерапията е един от най-естествените начини за подмладяване и заличаване на несъвършенства по кожата, който използва собствените възстановителни механизми на тялото.

Какво е PRP плазмотерапия или вампирски лифтинг?

Плазмотерапията е известна с много имена. Тя е инжекционна процедура, подобна на мезотерапията. Разликата е, че при PRP терапията вместо “коктейл” от полезни вещества, чрез микроинжекции в слоевете на кожата се въвежда обогатена плазма, изготвена от собствената кръв на пациента. Именно поради тази причина можете да срещнете процедурата и с името “вампирски лифтинг”. А как се получава това вещество?

По време на процедурата лекарят взима няколко милилитра венозна кръв от пациента и я центрофугира в специален апарат, за да раздели нейните съставки. Една от така получените фракции представлява плазма, богата на тромбоцити, откъдето идва и английското ѝ наименование - PRP (Platelet-rich plasma). Тя съдържа също и т.нар. растежни фактори - биологично активни вещества, отговорни за деленето и диференцирането на клетките, а също и за оздравяването на увредените тъкани.

Действие на плазмолифтинга

И така, при инжектирането на PRP в слоевете на кожата, високо концентрираните активни вещества стимулират цялостното ѝ възстановяване. Растежните фактори активират стволовите клетки на хиподермата, стимулира се производството на колаген и образуването на кръвоносни съдове, подобрява се микроциркулацията. Резултатът е една свежа, стегната, видимо подмладена и тонизирана кожа.

Приложение на процедурата

PRP терапията се прилага във всички случаи, в които е необходима регенерация на тъкани - включително при остеоартрит и мускулни травми. Тя се прилага успешно при хора от всички възрастови групи - както мъже, така и жени.

В дерматологията се използва успешно за заличаване на белези, цялостно подмладяване и освежаване на кожата. Тя се комбинира отлично с друг тип козметични и естетични процедури като химически пилинги, филъри, лазерни терапии, радиочестотен лифтинг, ботокс и др.

PRP терапията е препоръчвана често като подкрепящо лечение след присаждането на коса. Практиката от последните години е доказала плазмотерапията и като като ефективен самостоятелен метод за лечение и превенция на косопада и алопецията. Чрез нея се активират “спящите” фоликули, оснвата на косъма става по-здрава. Само след 1-2 процедури пациентите забелязват, че косата им е по-гъста и здрава.

Ефект

При PRP терапия на лицето, кожата става по-еластична и жизнена, а несъвършенствата постепенно изчезват: тенът се изравнява, белезите избледняват и стават по-незабележими. Резултатите започват да се забелязват около 30 дни след процедурата, но качествените промени в кожата ще забележите в следващите месеци. С течение на времето, ефектът от процедурата се засилва.

Когато плазмотерапията се използва за лечение и превенция на косопад, има множество фактори, които могат да повлияят върху резултата - пол, възраст, хормонален баланс и други. Видимите резултати също идват по различно време и зависят от скоростта на растеж на косата Ви. При повечето хора видим резултат започва да се наблюдава още към края на първия месец след процедурата. Все пак трябва да имате предвид, че появата на значително сгъстяване може понякога да отнеме половин или дори цяла година.

Устойчивост на плазмотерапията

Независимо дали използвате PRP терапията за подмладяване на кожата или като метод против косопад, е препоръчително да направите цикъл от поне три последователни терапии през 4-6 седмици. След това е достатъчно да прилагате процедурата 1-2 пъти годишно, за да поддържате постигнатия резултат.

Имайте предвид също, че най-често срещаната причина за косопад е генетична. Плазмотерапията може да третира симптома, но няма как да промени Вашите гени.

Подготовка и възстановяване

Плазмотерапията използва естествени вещества, произвеждани от тялото. Ето защо не се изисква възстановителен период. Тя е изключително подходяща за хора с алергии, тъй като не предизвиква нежелани реакции.

След процедурата е възможно в третираните зони да се появи чувствителност, отоци или зачервяване, които отшумяват най-късно до 1-2 дни. Това са нормални реакции на кожата и са етап от процеса на възстановяване.

При плазмотерапия против косопад е препоръчително 1-2 дни след процедурата да не се мие и оформя косата.
За максимален ефект от терапията е добре да спазвате някои препоръки.

Преди процедурата не се препоръчва:

• Употребата на алкохол (2-3 дни)
• Употребата на антикоагуланти, включително аспирин (2-3 дни)
След процедурата не се препоръчва:
• Употребата на алкохол (2-3 дни)
• Излагането на UV лъчение - слънце или солариум (до пълното успокояване на кожата)
• Употребата на антикоагуланти, включително аспирин (2-3 дни)
• Тежка физическа активност, посещение на парна баня, сауна или масаж

Какви проблеми решава?

Мимически бръчки

Правилно поставеният ботокс заглажда мимическите бръчки и предотвратява задълбочаването им, без да блокира изразителността на лицето.

Прекомерно изпотяване

Ботулиновият токсин е водещо средство за регулиране на прекомерното изпотяване.

Какво използваме?

FILLMED

Известен факт е, че читателя обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му. Свойството на Lorem Ipsum е, че до голяма степен има нормално разпределение на буквите и се чете по-лесно, за разлика от нормален текст на английски език като "Това е съдържание, това е съдържание".

FILLMED

Известен факт е, че читателя обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му. Свойството на Lorem Ipsum е, че до голяма степен има нормално разпределение на буквите и се чете по-лесно, за разлика от нормален текст на английски език като "Това е съдържание, това е съдържание".

Ценоразпис

За разлика от други видове инжекционни процедури, цената на плазмотерапията е фиксирана. В естетичен център ELLINI ще откриете както класическа “вампирска терапия”, така и процедура с добавена хиалуронова киселина. Цените им ще откриете в нашия актуален ценоразпис.

Противопоказания

За да е ефективна PRP-терапията, трябва да имате добра тромбоцитна функция. Терапията не е препоръчителна при следните заболявания и състояния:

• Заболявания на кръвта и автоимунни заболявания
• Прием на медикаменти, повлияващи тромбоцитната функция
• Злокачествени заболявания
• Остри или системни инфекции
• Терапия с антикоагуланти или кортикостероиди
• Бременност и кърмене
• По време на цикъл при жените (тъй като може да доведе до появата на повече хематоми от обичайното)

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация