Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
02
козметични процедури

Поставяне на Филъри

Поставянето на хиалуронови филъри е ефективна естетична процедура за безоперативно подобряване на видимите признаци на остаряването на лицето. Тя най-често се използва за премахване на бръчки по лицето и шията, контуриране на лице, увеличаване и контуриране на устни.

Как действа хиалуроновият филър?

Как усещате Вашата кожа и как изглежда тя до голяма степен зависи от нейната хидратация – съдържанието на вода. Хиалуроновата киселина е вещество, естествено синтезирано от тялото ни, което запазва влагата в кожата като се свързва с големи количества вода.

С напредване на възрастта драстично намалява синтезът на хиалуронова киселина и в същото време се ускорява разграждането ѝ. Намаляват еластичните и колагенните влакна. Вследствие на тези процеси кожата губи тонуса си, обезводнява се и повяхва, появяват се фини линии и бръчки.

Поставянето на хиалуронов филър възстановява нормалния хидробаланс на кожата и същевременно я стимулира да произвежда собствен колаген. Така релефът на кожата се изглажда, загубеният обем се възстановява, лицето се скулптира, увеличават се и се контурират устните.

Приложение на процедурата

Поставянето на хиалуронов филър има широко приложение. То е добро решение за:

• Уголемяване на устните
• Попълване на назолабиалните бръчки
• Контуриране на лице
• Корекция на нос
• Корекция на брадичка
• Корекция на скулите

Тази процедура е минимално инвазивна и се възприема добре от човешкия организъм. Може да бъде съчетана и с друг тип естетична медицина или хирургия.

Устойчивост на хиалуроновия филър

Хиалуроновата киселина е веществото, което днес основно се използва за заглаждането на бръчките. То е естествено произвеждано от организма и се резорбира от тялото. Ето защо за запазване на желания ефект, процедурите трябва да се повтарят през определен период от време.

Препоръчителният период за поддържащи процедури зависи от третираната зона, типа филър, а също така и начина на живот на пациента. Най-често той варира между 6 и 8 месеца.

Поставяне на Филъри - Възстановяване:

Процедурата е изцяло инжекционна като дълбочината на инжектиране зависи от третираната зона, желания резултат и вида филър. По време на консултацията ще бъдат обсъдени нуждите и възможностите за локална анестезия и ще се избере оптималният вариант за всеки конкретен случай.

Грижата след поставяне на филъри е минимална и пациентите могат веднага да се завърнат към своето нормално ежедневие. Непосредствено след манипулацията, както и на следващия ден е възможен оток, както и точковидни кръвонасядания в инжекционните точки, които отшумяват в следващите 2-3 дни.

Поставяне на Филъри – Ефект:

Ефектът е видим веднага след процедурата, но окончателен резултат се очаква около 14 дни по-късно. В този период е изключително важно пациентите да пият повече вода, поради способността на хиалуроновата киселина да свързва водните молекули в състава си.

Резултатите при тази процедура изглеждат максимално естествено. Ако все пак приложеният хиалуронов филър не Ви харесва, той може да бъде отстранен със специален ензимен продукт, който разгражда хиалуроновата киселина.

Какви видове филъри има? Как да избера?

Има много различни видове филъри - в зависимост от това дали се абсорбират от тялото, от какво точно са направени и други фактори. Последните тенденции в грижата за кожата налагат хиалуроновата киселина като един от най-безопасните филъри, който същевременно може да се прилага за корекция на широк спектър от несъвършенства.

Хиалуроновата киселина присъства на пазара с различни търговски наименования, с различна концентрация и различна степен на омрежване. Филърите се поставят с различни цели - понякога за изглаждане на по-плитки или по-дълбоки бръчки, друг път за увеличаване обема на устните, а все по-често и за неоперативно коригиране на някои несъвършенства по лицето. Например с филър може да се направи корекция на брадичка, нос или скули. Поради тази причина производителите предлагат широка гама продукти с различни свойства.

Например: най-често при по-повърхностните бръчки се използва по-разредена и по-слабо омрежена хиалуронова киселина, докато при по-дълбоките – обратно. Но въпреки общите насоки, всяка кожа е различна и изисква различен подход. Ако вече се чувствате объркани - бъдете спокойни! Д-р Ники е наясно с всички тънкости при избора. При предварителния Ви разговор, тя ще разгледа всички аспекти на Вашия проблем и ще Ви предложи възможно най-подходящото решение за него.

Какви проблеми решава?

Мимически бръчки

Правилно поставеният ботокс заглажда мимическите бръчки и предотвратява задълбочаването им, без да блокира изразителността на лицето.

Прекомерно изпотяване

Ботулиновият токсин е водещо средство за регулиране на прекомерното изпотяване.

Какво използваме?

FILLMED

Известен факт е, че читателя обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му. Свойството на Lorem Ipsum е, че до голяма степен има нормално разпределение на буквите и се чете по-лесно, за разлика от нормален текст на английски език като "Това е съдържание, това е съдържание".

FILLMED

Известен факт е, че читателя обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му. Свойството на Lorem Ipsum е, че до голяма степен има нормално разпределение на буквите и се чете по-лесно, за разлика от нормален текст на английски език като "Това е съдържание, това е съдържание".

Ценоразпис

Цената зависи от марката, типа и количеството хиалуронов филър, което ще бъде поставено. Тук ще откриете нашия актуален ценоразпис.

Противопоказания

Инжектирането на ботокс не може да бъде приложено при:

• възпаление на кожата в областта на инжектиране
• наличие на операции, променили структурата на мускула, в който ще се инжектира
• глаукома
• хемофилия (затруднено кръвосъсирване)
• грипни състояния и прием на антибиотици
• диабет
• пациенти с невромускулни и автоимунни заболявания, като множествена склероза
• хора, приемащи следните групи лекарства: аминогликозидни антибиотици, калциеви блокери, хинин, пенициламин
• бременни и кърмещи жени

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация