Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
02
козметични процедури

Мезотерапия

Мезотерапията е една от най-ефективните и дълготрайни съвременни техники за естествено подмладяване и обновяване на кожата.

Какво е мезотерапия?

Основна функция на кожата е да защитава организма. Ето защо употребата на кремове и серуми често не води до задоволителен ефект - те остават на повърхността и не могат да проникнат в дълбочина. Мезотерапията преодолява този проблем като въвежда полезните вещества чрез инжектиране на активните вещества с тънка игла директно в дермата (средния слой на кожата), където те могат да бъдат усвоени от организма. Класическата мезотерапия е инжекционна процедура, но съществуват и нейни разновидности, при която коктейлът от полезни вещества се въвежда чрез специален уред, без да се нарушава целостта на кожата. За да се разграничат двата метода се използват термините “иглена мезотерапия” и “безиглена мезотерапия”.

Иглена мезотерапия - действие и видове

Мезотерапията стимулира естественото обновяване на кожата. Тя активира метаболитните процеси, засилва кръвообращението и регенерацията на клетките. Стимулира се производството на колаген и еластин.

В зависимост от третирания проблем, коктейлът от вещества, който се използва, може да бъде различен. Основна съставка е хиалуроновата киселина. Тя е вещество, синтезирано от човешкия организъм, което отговаря за хидратацията на кожата и производството на колаген. Допълнителните вещества в коктейла често са витамини, аминокиселини и микроелементи.

Тъй като при мезотерапията се използват естествени съставки, които се приемат изключително добре от всеки тип кожа, тя лесно може да бъде съчетана с друг вид терапии и неоперативни естетични процедури като поставяне на ботокс, филъри, Радиочестотен лифтинг, пилинги и др.

Класическа мезотерапия

При тази, най-позната разновидност, лекарят извършващ процедурата въвежда веществата с помощта на еднкоратна стерилна медицинска спринцовка. Специалистът подбира игла с подходяща дължина, дебелина на стената, диаметър и профил. Изборът на игла зависи от вида коктейл, който се използва при процедурата, както и кой участък от лицето или тялото ще бъде третиран. Голямото разнообразие от инструменти позволява детайлност при избора, така че процедурата да се извърши по максимално комфортен и сигурен начин.

Микронидлинг

При микронидлинга, коктейлът от активни вещества се въвежда в дермата с помощта на микронаранявания в повърхностния слой на кожата. За целта се използва специален инструмент с тънки стерилни иглички под формата на ролер или писалка. Перфорациите са миниатюрни и са незабелижими с просто око. Тази разновидност на мезотерапията притежава допълнително предимство: микронараняванията допълнително засилват процеса на регенерация на кожата - подобрява се кръвообращението и се стимулира синтезът на колаген. Недостатък е лекото зачервяване, което се получава в резултат от процедурата.

Нанософт

Това е революционна разработка на френската лаборатория Filorga. Тя представлява специален накрайник за спринцовка с 3 тънки иглички. Иглите са с дебелина 0,6 мм - три пъти по-тънки от стандартните мезо игли и това прави инструмента подходящ за употреба дори в най-деликатните зони на лицето. Наноиглите осигуряват проникване винаги на еднаква дълбочина. Това прави процедурата изключително сигурна и прецизна. Тъй като иглите са много тънки, употребата на накрайника нанософт не предизвиква хематоми или отоци. Единствените следи от терапията са малки папули, които изчезват до 24 часа - с усвояването на активните вещества.

Мезотерапия - приложение

Поради своето свойство да активира естествените механизми за обновяване на кожата, мезотерапията е изключително подходяща за много широк спектър от кожни проблеми и несъвършенства, включително:

• Вяла и дехидратирана, състарена кожа
• Пигментация на кожата (“старчески” петна)
• Целулит
• Локални мастни натрупвания
• Тъмни кръгове, торбички
• Мазна, акнеична кожа
• Помощна терапия при отслабване – въвеждат се вещества, стимулиращи липолизата (разграждането на мазнини)
• Стрии – отново чрез стимулиране на естествената регенерация на кожата.
• Заличаване на белези
• Заглаждане на назолабиални бръчки

Ефект

Ефектът от мезотерапията не се забелязва веднага. Обикновено резултатите от процедурата започват да се проявяват около седмица след първата процедура. Отнема около месец да почувствате пълния ефект от терапевтичния курс.

Устойчивост – зависи от типа терапия

Резултатите от мезотерапията са изключително задоволителни и дълготрайни, тъй като те подпомагат естествените функции на организма. В зависимост от третирания проблем, първоначалният терапевтичен курс може да включва серия от процедури в по-кратък интервал от време (например 3 или 4 процедури през 20 дни), след което се преминава на поддържащ режим и терапията се прилага веднъж месечно.

Възстановяване

Мезотерапията не е болезнена процедура. Възможно е да се изпита лек дискомфорт, усещане за парене, да се появят зачервявания и леки синини, но тези симптоми са краткотрайни и отшумяват в рамките на няколко часа, до 1-2 дни.
В първите няколко часа след процедурата не е препоръчително да се използва грим, или да се мокри третирания участък (отложете взимането на вана или душ).
До 3 дни след процедурата избягвайте процедури и дейности, които водят до затопляне на тялото: например сауна, парна баня, фитнес, народни танци и др.

Какви проблеми решава?

Мимически бръчки

Правилно поставеният ботокс заглажда мимическите бръчки и предотвратява задълбочаването им, без да блокира изразителността на лицето.

Прекомерно изпотяване

Ботулиновият токсин е водещо средство за регулиране на прекомерното изпотяване.

Какво използваме?

ProFacial Logo

ProFacial

Корейците са прочути със стремежа си да запазят своето младежко излъчване и безупречна кожа. Поради това, те са превърнали грижата за кожата почти в култ. Ето защо, избирайки апарата за основните козметични процедури в ELLINI Aesthetics, ние се доверихме на корейската марка Seoulin Medicare – производител на медицинска и естетична апаратура.

Избрахме апарата ProFacial – комбинирано устройство, съчетаващо четири от най-ефективните и иновативни неинвазивни подмладяващи процедури в едно: хидро дермабразио, йонофореза, многополярен радиочестотен лифтинг и ултразвук.

Ценоразпис

Цената на мезотерапията зависи от избора на продукт и неговото количество. В ELLINI Aesthetics работим с професионалната козметика на Филорга (по-точно продуктите от медицинската им серия - Филмед). Пълния ценоразпис ще откруете тук.

Противопоказания и забележки

При прилагането на мезотерапия трябва да имате предвид следните важни особености:

• 2 дни преди процедурата не бива да сте приемали кръвосъсирващи лекарства.
• 24 часа преди процедурата не бива да приемате съдоразширяващи вещества (аспирин, алкохол и др.)
• Не е препоръчително мезотерапията да се извършва по време на менструация
• Пилинг, направен преди по-малко от месец (лазерен – 1 месец, химически – 2 седмици) – първо трябва напълно да се възстанови кожата.

Процедурата не бива да се прилага, ако:

• Имате патологичен страх от игли. В този случай може да се направи [безиглена мезотерапия]
• Страдате от онкологично заболяване, сърцебиене или честа загуба на съзнание.
• Сте бременна или кърмите.
• Страдате от грипоподобно състояние или хронично заболяване в рецидив.
• Имате алергия към активните вещества на коктейла.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация