Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
03
проблеми и решения

Суха, дехидратирана кожа

Информация за проблема

Дехидратацията на кожата е проблем, с който почти всеки се сблъсква рано или късно. Причините могат да бъдат разнообразни: прекомерно излагане на слънце, липса на подходящи грижи и подхранване, нарушена бариерна функция на кожата, възрастови изменения, агресивното влияние на околната среда... Независимо каква е причината, симптомите са видими: поява на повече фини линии и бръчки, сивкав тен, усещане за сухота, повишена чувствителност, раздразнителност и дори лющене.

Решения

Мощна хидратираща терапия

Тя е специално разработена, за хидратира кожата интензивно с помощта на криоапарат и активни съставки. Процедурта подобрява кръвообращението, в  следствие на което кожата се снабдява с кислород, активните съставки проникват в дълбочина и предизвикват мощна хидратация. Хидратиращата маска с хиалуронова киселина поддържа водния резерв на кожата и изглажда бръчките отвътре навън.

Терапия Хидра максимум

Тази терапия е подходяща за суха и дехидратирана кожа. Тя използва комбинация от продукти за дълбока хидратация, които да възвърнат свежестта и блясъка на вашата кожа. Характерен елемент от процедурата е деликатният релаксиращ масаж с четки.

Мезотерапия

Мезотерапията е процедура, която стимулира естествените процеси на регенерация на кожата. Тя може да помогне за заличаването на белези, бръчки, нежелана пигментация и ще възвърне свежестта и блясъка на лицето Ви.

Често задавани въпроси за дехидратираната кожа

В кои сезони кожата се дехидратира най-много?

Истината е, че това би могло да стане във всеки сезон. Но най-често дехидратацията на кожата се получава през лятото и зимата: сезоните с екстремни температури. Летните жеги провокират повишена загуба на вода. Комбинацията с вредните ултравиолетови лъч подлага кожата на сериозно изпитание. Зимата пък носи вредната комбинация от студени ветрове, повишено замърсяване на въздуха и понижена влажност.

Защо кожата ми се дехидратира през зимата?

Това се дължи на комбинацията от неблагоприятни условия. От една страна, през зимата сме изложени на сух и студен въздух, комбиниран с пронизващ вятър. От друга, замърсяването на въздуха се повишава осезаемо. В допълнение, поради студените температури през зимата често подценяваме вредните UV лъчения и не взимаме мерки за да предпазим кожата си от тях. Резките и големи температурни разлики между студа навън и по-високите температури вътре нарушават баланса на епидермиса и намаляват регенеративните му способности. В резултат на всички тези фактори се нарушава хидро-липидният баланс, кожата се изсушава и става по-чувствителна.

Защо с възрастта кожата ми става по-суха?

Това се дължи на намаления синтез на хиалуронова киселина. Това вещество се произвежда от тялото ни  и се свързва с молекулите вода, като по този начин я задържа в кожните тъкани. С възрастта синтезът на хиалуронова киселина намалява, което нарушава хидробаланса и в резултат започват да се появяват фини линии и бръчки, а също така и все по-осезаемо усещане за сухота в кожата.

Как най-успешно да се преборя с дехидратацията на кожата?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Почти всички видове терапии и козметични процедури съдържат елементи и съставки, които целят да подобрят хидробаланса на кожата. Съществуват също така процедури и козметика, специално насочени към решаването на този проблем. Правилният избор трябва да вземе предвид както вашият тип кожа и нейните специфични особености, така и личните ви цели. Свържете се с нас -  ние ще предложим най-подходящата процедура за вас, а също така ще ви дадем насоки как да задържите постигнатия в ELLINI Aesthetics резултат чрез ефективна домашна грижа.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация