Задайте своя въпрос

Интересувате се от процедура, но не сте сигурна за детайлите? Или нямате никаква представа от какво има нужда кожата ви? Напишете ни името и телефона си и ние ще се свържем с вас, за да отговорим на въпроса ви.
Х затворете формата за консултация.
Благодарим за проявения интерес! Ще се свържем с вас при първа възможност!
Опа! Стана някаква грешка с формата. Моля, опитайте отново!
02
козметични процедури

Микроблейдинг и шейдинг

Микроблейдингът и шейдингът са нови техники, които предизвикаха фурор в естетичната индустрия. Поотделно или в комбинация, чрез тях можете да получите веждите, за които винаги сте си мечтали.

Какво е микроблейдинг?

Микроблейдингът е техника за полуперманентен грим на вежди, която до известна степен е подобна на татуировка. При този метод се изрисуват косъмчета със специален инструмент с ултра фини игли. По този начин се въвежда пигмент в повърхностния слой на кожата. Определянето на формата на веждите, посоката и гъстотата на косъмчетата се съобразяват със златнoто сечение и индивидуалната лицева структура на всеки клиент. Ето защо финалният резултат при микроблейдинга изглежда максимално естествено и хармонично.

Какво е шейдинг?

Шейдингът е техника, която допълва микроблейдинга. При нея пигментите се въвеждат под формата на микроточици в повърхностния слой на кожата - ръчно или машинно. С помощта на различна гъстота на “пикселите” се постига ефект, който наподобява засенчване. Финалният резултат от тази техника придава допълнителен обем и плътност на веждите.

Приложение

Двете техники на полуперманентен грим за вежди се прилагат успешно за корекция на естествената форма и гъстота на вашите вежди. Те могат да бъдат използвани поотделно или в различни комбинации, за да придадат на вашите вежди перфектната форма, гъстота и обем.

Ефект

Ефектът от процедурата е забележим веднага, но има няколко специфични фази, които съпровождат процеса на зарастване. В първите 5 дни след процедурата се наблюдава видимо потъмняване и поява на крусти. Следва силно избледняване на цвета. Финалният нюанс ще се появи след 3-4 седмици. Именно поради това се препоръчва ретушът да се направи между 4 и 6 седмици след първоначалната процедура. Важно е да се знае, че около 50% от успеха на микроблейдинга или шейдинга зависи от правилните грижи след процедурата.

Устойчивост

Микроблейдингът и шейдингът представляват полуперманентен грим. Това означава, че резултатите са дълготрайни. Те могат да се запазят между 6 и 18 месеца, в зависимост типа кожа, активността, начина на живот и поддръжката на третираната зона. Ето някои начини, по които можете да удължите ефекта от процедурата:

• Ограничете максимално излагането на слънчева светлина - тя обезцветява пигментите.
• Избягвайте да използвате ексфолианти (като ретинол или гликолова киселина) в близост до веждите си, тъй като те премахват повърхностните слоеве на кожата, в които се съдържа цветът.

Възстановяване

Процедурата е почти безболезнена и причинява минимално подуване и зачервяване. За да осигурим максимален комфорт на нашите клиенти, прилагаме първична и вторична анестезия. Въпреки това препоръчваме за извършването на процедурата да изберете почивен за вас ден. В процеса на зарастване ще наблюдавате образуването на крусти - това е нормален етап от оздравителния процес. Пълното зарастване на кожата отнема около месец. В този период е изключително важна подходящата грижа за кожата в областта на третираната зона. Както вече споменахме, 50% от успеха на микроблейдинга и шейдинга зависят именно от правилната ежедневна рутина. Тя включва:

• Редовно промиване на веждите и нанасянето на подходящ хидратиращ и защитен крем в първите няколко дни
• Избягване на дейностите, които биха могли да доведат до изпотяване на лицето по време на зарастването
• Избягването на дълги душове или басейни в първата седмица
• Избягване на грима в областта на веждите до пълното зарастване на кожата
• Избягване на пряката слънчева светлина в първия месец след процедурата
В края на процедурата ще получите подробни напътствия за правилна грижа в периода на възстановяване.

Какви проблеми решава?

Мимически бръчки

Правилно поставеният ботокс заглажда мимическите бръчки и предотвратява задълбочаването им, без да блокира изразителността на лицето.

Прекомерно изпотяване

Ботулиновият токсин е водещо средство за регулиране на прекомерното изпотяване.

Какво използваме?

Seoulin Medicare

Корейците са прочути със стремежа си да запазят своето младежко излъчване и безупречна кожа. Поради това, те са превърнали грижата за кожата почти в култ. Ето защо, избирайки апарата за основните козметични процедури в ELLINI Aesthetics, ние се доверихме на корейската марка Seoulin Medicare – производител на медицинска и естетична апаратура.

ProFacial

Избрахме апарата ProFacial – комбинирано устройство, съчетаващо четири от най-ефективните и иновативни неинвазивни подмладяващи процедури в едно: хидро дермабразио, йонофореза, многополярен радиочестотен лифтинг и ултразвук.

Ценоразпис

Цените за микроблейдинг, шейдинг и ретуш, ще откриете в нашия актуален ценоразпис.

Противопоказания

При стриктно спазване на хигиенните норми, нанасянето на полуперманентен грим е сравнително безопасна процедура. Все пак тя не е подходяща във всички случаи. Процедурата не се препоръчва при:

• Диабет
• Акне
• Дерматит
• Бременност (след 3-ти месец)

В предварителния разговор с Ели, ще обсъдите всички детайли и тя ще ви посъветва дали тази процедура е правилният избор за вас.

Запазете си час

Ние вярваме в цялостния подход към решението на проблемите. Запазете си час - ще обсъдим Вашите притеснения, особеностите на кожата Ви и ще Ви предложим най-подходящия план за действие. Нека Ви помогнем да се почувствате страхотно в своята кожа!

Безплатна консултация
Безплатна консултация